Habermann Aurum pompen

                                                             Habermann Logo Nieuw 2018.jpg

Habermann Aurum Pumpen produceert centrifugaalpompen voor (zwaar) abrasieve en corrosieve vloeistoffen welke veel voorkomen in de chemie en afvalwaterverwerking, zoals de zand-, gravel-, staal- en baggerindustrie alsmede de tunnel- en mijnbouw

De Habermann Aurum serie HPK onderscheidt zich door het toepassen van drie verschillende soorten innovatieve Polyurethaan-lining en twee soorten rubber, waardoor alle natte delen van de pomp volledig worden beschermd tegen de abrasieve en corrosieve invloeden van het te verpompen medium.
De temperatuurrange van de Polyurethaan-lining loopt van – 30°C tot maximaal +95°C, terwijl de complete pH range van 0–14 kan worden afgedekt.

Voor het verpompen van slurry zijn speciaal de Habermann Aurum series NPK en HBN ontwikkeld.
Deze pompen worden vervaardigd met zeer slijtvaste materialen met hardheden oplopend van 230 tot 650 HB.
Tevens is deze serie geschikt voor het verpompen van harde vaste delen tot maximaal 100 mm.
De uitzonderlijk grote wanddiktes in combinatie met de uitmuntende hardheid van de geselecteerde materialen, maken deze pompen uitstekend geschikt voor de bagger- en tunneling industie en mijnbouw.

Zowel de Habermann Aurum pompen uit de serie HPK als de serie NPK zijn veelal V-snaar aangedreven. Hierdoor kan het toerental van deze pompen op eenvoudige wijze worden ingesteld en eventueel achteraf worden aangepast aan veranderde omstandigheden.
De capaciteit range van de Habermann Aurum pompen loopt van 2 t/m 4.600 m3/h, waarbij de opvoerhoogte kan variëren van 3 tot 100 meter.
Beide pomptypes HPK en NPK zijn tevens te leveren in een verticale uitvoering met een dompellengte tot 5.000 mm, langere lengtes op aanvraag.

De cantilever uitvoering van de Habermann Aurum reeks, type V, kan zowel droog als nat worden opgesteld en is uitstekend geschikt voor het verpompen van zeer agressieve mediums en voor temperaturen tot 90°C. Dompeldieptes tot 1.800 mm zijn standaard.
Het leveren van een voedingstank voor gashoudende en schuimvormende vloeistoffen behoort ook tot de mogelijkheden.

De Habermann Aurum pompen zijn dusdanig ontwikkeld dat het zeer eenvoudig is om, indien noodzakelijk, onderdelen te wisselen, waardoor de stilstand en de kosten tot een minimum worden beperkt.

De mechanische afdichting van de pompen met zijn eigen drukloze voorraadtank, is speciaal ontworpen voor een storingsvrije werking van de pomp en zijn verkrijgbaar in enkelvoudige of dubbelwerkende (cartridge) mechanical seals.

Elke Habermann Aurum pomp wordt speciaal volgens klant specificatie samengebouwd.
Habermann Aurum heeft inmiddels meer dan 30.000 pompinstallaties geleverd aan meer dan duizend tevreden gebruikers wereldwijd.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Habermann : www.habermann-aurum-pumpen.de 
 

 

Heeft u een vraag?

Wilt u direct contact?
Dan kunt u bellen naar
+32 (0)3808 7980.

Wilt u uw vraag per e-mail stellen? Vul dan het formulier hiernaast in.

Uw gegevens:

Het formulier is niet verzonden

De volgende velden zijn niet of incorrect ingevuld:

  •  

Sluiten