Aardappelverwerkende industrie

Aardappelproducten doen het goed op de internationale markt. Nederland staat als aardappelverwerkende industrie zelfs in de top drie van de wereld!
De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais.
Oorspronkelijk komt de aardappel uit Zuid-Amerika, maar is in veel Europese landen sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In vele landen, waaronder Nederland en België, wordt de aardappel gezien als maaltijddrager. In andere landen telt hij mee als groentesoort.
Net als rijst, pasta en brood is de aardappel een belangrijke bron van koolhydraten. Aardappels bevatten ook vitamine B6, vitamine C en vezels.
Voor consumptie worden aardappelen gekookt, niet alleen in verband met de eetbaarheid, maar ook in verband met de aanwezigheid van het toxine fasine dat door deze bereiding wordt omgezet in een onschadelijke stof.

 

Knipsel.JPG

Voor het verwerken van aardappelen vanaf het moment dat ze van het land af komen tot en met de verpakkingslijn levert Bedu pompen vele pompen.Hierbij kunt u denken aan pompen voor het wassen van de aardappelen bij de ontsteningsmachines, pompen voor de aardappelstoomschillen, pompen voor het spoelen van de aardappelen, pompen voor cycloonfilters om het zetmeel te scheiden, pompen voor het circuleren van hete bakolie, aftappompen voor het wegpompen van hete bakolie, filterpompen voor hete bakolie etc.

Ga terug