Service & Onderhoud
 

Uitgebreide technische dienst
In onze moderne en uitgebreide werkplaats werken deskundige monteurs met een rijke ervaring. Zij assembleren, testen en spuiten het merendeel van de pompen. Daarnaast bouwen zij complete pompskids, helemaal afgestemd op de wensen van de klant. Bedu Pompen levert maatwerk.

Voor inspectie, reparatie en revisie van uw pompen staan wij graag ter uwe beschikking in onze werkplaats te Heteren (NL)

U kan uw pomp steeds opsturen met de veiligheidsverklaring naar:
Bedu pompen
Poort van Midden Gelderland Rood 10
6666 LT Heteren

Gelieve onze medewerkers op kantoor te Sint-Niklaas op de hoogte houden via sales@bedu.eu


Werkplaats.JPG

Inspecties en storingsanalyses 
Raakt onverhoopt een pomp defect, dan vinden wij het belangrijk om de werkelijke oorzaak hiervan te achterhalen. Dit past bij onze oplossingsgerichte manier van werken.  We voeren in zo’n geval een grondige inspectie uit. We maken een duidelijke rapportage op basis van foto’s, een meetrapport, waarnemingen etc. Dankzij deze storingsanalyse kunnen we doelgericht handelen om een eventuele herhaling te voorkomen. Indien nodig inventariseren wij op uw locatie nog eens alle procescondities en gaan we over tot het verzamelen van meetgegevens. Desnoods monitoren we uw proces 24/7.

Inspecties.JPG

Reparatie en revisie 
Wij repareren en reviseren alle pompen zelf. Alvorens we daartoe overgaan, reinigen en inspecteren we de betreffende pomp eerst grondig. Daarna stellen we een inspectierapport op met een offerte voor de reparatie. Na uw goedkeuring gaan wij tot reparatie over. Die kan zowel bij ons in de werkplaats als bij u op locatie plaatsvinden.

Alle werkzaamheden in eigen huis
Bedu Pompen anticipeert snel op een storing of een probleem. Dit lukt ons het beste door zoveel mogelijk werkzaamheden in eigen huis te doen.

Verspanen
Wij beschikken over verschillende verspanende machines: draaibank, freesbank, kolomboormachines etc. Daarmee kunnen we zelf met spoed speciale pompassen of andere onderdelen vervaardigen wanneer die voor uw noodsituatie niet snel genoeg leverbaar zijn. Ook het afdraaien van bijvoorbeeld waaiers op een specifiek werkpunt behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden.

Verspanen.JPG

Lassen
Binnen ons team hebben wij gediplomeerde lassers met veel ervaring. Zij kunnen met de juiste middelen pompen voorzien van speciale aansluitingen, beschermkappen, fundaties, frames etc. 


Lassen.JPG

Het komt regelmatig voor dat wij behalve de pompen ook een deel van het leidingwerk leveren, waardoor we het geheel snel op locatie kunnen inbouwen.

Elektrotechniek
Een pomp is incompleet zonder elektrotechniek. Daarom leveren wij de pompen en pompskids vaak inclusief besturingskast, frequentieregeling, sensoren of monitoring. Monitoring geeft ons een schat aan informatie, waarmee we onverwachte storingen en hoge onderhoudskosten kunnen voorkomen. In uw proces kunnen we bijvoorbeeld de flow, de zuig- en persdruk, de temperatuur, het toerental, de trillingen, de stroom en de spanning monitoren.


Storing.jpg

Coaten/spuiten
Pompen staan vaak in agressieve omgevingen. Wij vinden het belangrijk dat onze pompen en pompskids ook na een aantal jaren nog prima toonbaar zijn en niet volledig gecorrodeerd. Om dat te realiseren, voorzien we ze standaard van een hoogwaardige tweecomponentencoating. Deze heeft zich bewezen in de chemische industrie. Indien gewenst kunnen wij de pomp en/of de aandrijving spuiten in elke kleur die u wenst.


Coaten en Spuiten.JPG

Service en 24/7 - storingsdienst
Dankzij onze volledig ingerichte serviceauto’s kunnen wij reparaties of revisies ook bij u op locatie uitvoeren. Verder kunt u ons een pomp of pompinstallatie op locatie in bedrijf laten stellen.  Op onze storingsdienst kunt u 24/7 een beroep doen.

Testen
U moet voor 100 procent kunnen vertrouwen op een pomp die wij u hebben geleverd. Iedere pomp die wij assembleren of repareren, testen we voordat hij ons bedrijf verlaat.  We doen dat met onze uitgebreide testinstallatie. We meten tijdens deze test de flow, zuig- en persdruk, de opgenomen stroom, de spanning etc. Deze data worden automatisch verwerkt in een digitaal testrapport.

Dat rapport is in ons ERP-systeem gekoppeld aan de productie- of serviceorder. We vergelijken het testrapport met de oorspronkelijke prestaties die de pomp moet leveren. Mochten deze afwijken van het meetrapport, dan ondernemen we actie. Zo staan wij garant voor onze pompen en reparaties. 

Ontzorgen
Mocht u een pomp getest willen hebben, dan kunnen wij dit uiteraard voor u doen. Ook wanneer deze van een ander fabricaat is. Zo kunnen wij u op ons gebied volledig ontzorgen.